zaterdag 1 mei 2010

pompoensoep



Vanavond kregen we een overheerlijke pompoensoep te eten van man. Hij heeft de stukken pompoen eerst goed gebakken voordat er soep van gekookt werd en dat maakte de smaak heel speciaal, zoet en smeuïg.

Nodig:
een groene pompoen van ruim 1 kilo, geschrobd maar niet geschild (dat is beter voor de smaak) en in kleine stukken.
1 dikke prei, in stukken, drie tenen knoflook in grove stukken en twee kleine aardappels ook in stukken.
Enkele blaadjes verse salie, peper en zout, snufje komijn en snufje gemalen koriander.
Bak deze ingrediënten goed door in wat olijfolie en bewaar wat stukjes voor de garnering.
Voeg 1 liter kokend water toe en twee kruidenbouillonblokjes en kook een klein kwartier.
Pureer de soep met de staafmixer en dien op met de achtergehouden gebakken stukjes.
Lekker met Turks brood en een frisse salade.

Geen opmerkingen: